Mag mijn elektrische fatbike buiten staan?

Mag mijn elektrische fatbike buiten staan?

Als trotse eigenaar van een elektrische fatbike vraag je je wellicht af of het verstandig is om deze buiten te laten staan. Hoewel de meeste e-fatbikes van E-DRIVES bestand zijn tegen slechte weersomstandigheden, is het toch verstandig om hier goed op te letten. In dit artikel lees je alles over het buiten stallen van je elektrische fatbike en hoe je deze het beste kunt beschermen.

Kan een elektrische fatbike tegen regen?

Een flinke regenbui kan in ons kikkerlandje natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn de elektrische fatbikes van E-DRIVES waterdicht en is fietsen in de regen geen probleem. Ook de display en accu zijn goed bestand tegen regendruppels. Wel is het verstandig om bij intens harde regen een droog plekje op te zoeken. Waterdruppels met hoge druk kunnen in de ergste gevallen op plekken komen waar je ze liever niet hebt en eventueel waterschade veroorzaken.

Je elektrische fatbike wassen

Om je E-DRIVES e-fatbike mooi en schoon te houden, kun je deze het beste met een natte doek en sopje wassen. Daarna kun je deze afdrogen met een oude hand- of theedoek. Op deze manier voorkom je dat onderdelen bevriezen en de fiets gaat roesten tijdens de winter. Gebruik liever geen tuinslang of hogedrukspuit. Haal altijd eerst de accu van de fatbike af voordat je deze gaat wassen.

Elektrische Fatbike buiten laten staan

Een elektrische fatbike van E-DRIVES is over het algemeen waterdicht, maar het is niet verstandig om deze altijd buiten te laten staan. Roest op de fietsonderdelen wil je natuurlijk liever voorkomen. Wij raden aan om de fatbike altijd onder een afdak, in een schuur of fietsenstalling te plaatsen. Heb je die mogelijkheid niet, dan kun je altijd een fietshoes aanschaffen. Ook zijn er speciale beschermhoezen voor elektrische fietsonderdelen, zoals de accu.

Is jouw e-fatbike tijdens het fietsen heel erg nat geworden? Maak deze dan altijd even droog voordat je de fiets voor een langere periode buiten laat staan. Contactpunten zoals het display, het oplaadpunt of de accu-contactpunten moeten goed droog zijn voordat ze weer worden gebruikt.

Let goed op je accu!

De accu is het kwetsbaarste onderdeel van de fatbike en kan niet goed tegen extreme temperaturen. Wij raden aan om de accu niet op de fiets te laten wanneer je deze buiten laat staan. Voor vrijwel alle batterijen en accu's geldt dat je deze niet kouder moet laten worden dan 5 graden Celsius en niet warmer dan 35 graden Celsius.

Stormt het? Zorg dan dat de fatbike niet omvalt! Een fatbike-accu kan wel tegen een stootje, maar een harde klap kan toch nare gevolgen hebben voor de levensduur van je accu.

Wil je onze kwalitatief hoogwaardige fatbikes uittesten of wil je meer weten? Kom dan langs bij onze winkel of bestel jouw fatbike gerust via onze website!

Volgende lezen

Alles wat je moet weten over de elektrische step

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.